Nieuws Scheveningen

Toekomst pier Scheveningen

In 1991 kocht het concern van der Valk de pier van Scheveningen voor een symbolisch bedrag van 1 gulden. Dit grote horecaconcern exploiteerde de pier met een van der Valk restaurant, casino en de schateiland attractie. De pier van Scheveningen was onderdeel van Pier Vastgoed b.v. wat begin vorig jaar faillissement moest aanvragen wegens het niet kunnen verkopen van de niet winstgevende pier. Volgens de curator wordt er nog onderzocht wat de ware grond van het faillissement is, maar is het wel duidelijk dat er te weinig bezoekers en bestedingen waren.

De pier werd in oktober 2013 gesloten voor publiek wegens technische mankementen die het betreden van dit prachtige gebouw niet meer mogelijk maken. Gelukkig ziet de toekomst van de pier in Scheveningen er nu een stuk beter uit en heeft zich een nieuwe partij gemeld bij de curator die de pier wil gaan exploiteren. In een verslag van 15 september 2014 staat dat zich een serieuze partij heeft gemeld en een intentieverklaring heeft getekend. Tevens weet de curator te melden dat dit niet de enige geïnteresseerde partij is, maar dat er nog 2 gegadigden zijn. Hiermee is het streven behaald dat de pier binnen twee jaar verkocht zou worden. Alleen de gemeente Den Haag zou nog roet in het eten kunnen gooien door het niet meewerken aan 2 relatief ondergeschikte punten.

Een bouwval is voor de gemeente Den Haag ook niet aan te bevelen. Een nutteloze pier voor de kust van Scheveningen is voor niemand interessant en komt niet ten goede van de recreatie van Scheveningen. In het voorjaar van volgend jaar, 2015, wordt de pier waarschijnlijk weer in gebruik genomen en kunnen de inwoners en toeristen weer genieten van de pier van Scheveningen. De weersverwachting Scheveningen zal dan ook zeker weer beter zijn en dat betekent dat de pier waarschijnlijk met een voorjaarszonnetje kan worden betreden.