Nieuwjaarsduik Scheveningen

Nieuwjaarsduik Scheveningen

In veel plaatsen wordt er elke jaar een nieuwjaarsduik georganiseerd. de nieuwjaarsduik Scheveningen is wellicht één van de bekendste nieuwjaarsduik. De koud zeewater ervaring is een groot evenement waar elk jaar duizenden mensen op af komen. Gemiddeld doen er de afgelopen jaren 8500 mensen mee aan deze duik. Deze nieuwjaarsduik Scheveningen wordt elk jaar op 1 januari gehouden om het nieuwjaar te vieren. met de pier op de achtergrond is dit natuurlijk een prachtig gezicht.

Deelnemen aan de nieuwjaarsduik Scheveningen

Wie mee wil doen aan de duik in het koude water raden wij wel aan om voldoende droge en vooral warme kleding mee te nemen. Ook is het belangrijk om vooraf de weersverwachting van Scheveningen te controleren. Zomaar in ijskoud water duiken kan schadelijk zijn voor de gezondheid en is dan ook af te raden voor mensen met gezondheidsproblemen. Mee duiken kost € 3,- en daarvan wordt € 1,- gedoneerd aan een goed doel. Het is niet mogelijk om je ver voor die tijd in te schrijven. Aanmelden kan op 1 januari vanaf 10:30 uur op het strand van Scheveningen waar de duik ook zal plaatsvinden. Let wel op, want er kunnen zich maximaal 10 duizend mensen aanmelden voor de nieuwjaarsduik. Aangezien Unox sinds jaren trotse partner is geven ze leuke kleinigheden weg aan alle deelnemers. Tevens verzorgt Unox traditiegetrouw voor de erwtensoep.

Toeschouwer van de nieuwjaarsduik Scheveningen

Natuurlijk ben je niet verplicht om mee te doen aan deze duik gekte en kun je rustig vanaf het strand toekijken hoe duizenden mensen het zeewater naast de pier gaan betreden. Ook alle toeschouwers raden wij aan om de weersverwachting Scheveningen goed in de gaten te houden, aangezien de temperaturen en de verwachtingen per jaar kunnen verschillen op 1 januari.

Hieronder hebben wij nog een video geplaatst van de nieuwjaarsduik Scheveningen 2014. Deze video is geplaatst door Unox Nederland en is zeker de moeite waard om te bekijken.