Scheveningen strand

Scheveningen strand

Met trots kunnen wij toch wel zeggen dat het Scheveningen strand het mooiste Strand is van Nederland. Niet alleen in de zomer wordt het Scheveningen strand druk bezocht door duizenden badgasten, maar ook in de koudere periodes van het jaar komen er bezoekers om te genieten van het strand van Scheveningen. Het goed onderhouden Scheveningen strand is ruim 3 kilometer lang en bestaat uit twee gedeeltes, het noorderstrand en het zuiderstrand. Het noorderstrand is het drukste gedeelte en ligt tussen de haven en de pier van Scheveningen. Langs het noorderstrand loopt ook het bekende boulevard. Het zuiderstrand begint aan de andere kant van de haven. Een heerlijk dagje Scheveningen strand begint natuurlijk bij de weersverwachting Scheveningen.

Voorzieningen Scheveningen strand

Alle voorzieningen die je als bezoeker van het Scheveningen strand kunt wensen zijn aanwezig. Voldoende afvalemmers om je rommel weg te kunnen gooien, ruime parkeerplaatsen om je auto te kunnen parkeren en schone openbare toiletten om vrij te gebuiken. Dit zijn maar een aantal voorbeelden van de voorzieningen die het strand van Scheveningen heeft te bieden. Voor de badgast die iets meer luxe wil wordt ook gezorgd. Ligstoelen, parasols en windschermen zijn voor een klein bedrag te huren in het hoogseizoen. Tevens zorgt het Scheveningen strand voor de veiligheid die je als bezoeker mag verwachten. Er is een EHBO post en in de drukke periodes wordt er op je gelet door een reddingbrigade. Uiteraard beschikt het langgerekt witte zandstrand ook over diverse gezellige strandtentjes voor een hapje en een drankje.

Blauwe vlag

In 2014 ontving Scheveningen strand de blauwe vlag. De blauwe vlag is een eco-label die wordt uitgereikt als internationale milieuonderscheiding. Deze mocht het strand van Scheveningen in ontvangst nemen voor het goed onderhouden strand en voor uitstekend zwemwater van het hoogste kwaliteit. Dit was de eerste keer dat Scheveningen deze prijs in ontvangst mocht nemen en hier zijn ze natuurlijk uitermate trots op.