Scheveningen

Scheveningen

Scheveningen is een kustdorp en een onderdeel van de stad Den Haag. Dit mooi drop staat in heel Nederland natuurlijk bekend om het prachtige strand, het gezellige boulevard en natuurlijk de Scheveningse pier. Elk jaar trekt deze badplaats duizenden bezoekers uit binnen en buitenland. Een paar dagen vertoeven hoeft hier zeker geen probleem te zijn en wordt vaak aangeboden door verschillende reisorganisaties.

Wat te doen in Scheveningen

Er zijn veel dingen te doen in Scheveningen, van een niks kostende strandwandeling tot een dure overnachting in het Kurhaus hotel. Ook beschikt Scheveningen over een theater, namelijk het welbekende Afas Circustheater. De programmering van dit theater liegt er niet om. De meeste mensen die een voorstelling bezoeken combineren dit met een overnachting of meerdere overnachtingen aangezien er nog veel meer te beleven valt in Scheveningen. Voor een heerlijk diner kun je terecht op het langgerekte boulevard of in het gezellige centrum. Ieder restaurant heeft zijn eigen charme in dit kustdorp en zo is er voor ieder wat wils. In de zomer, als de weersverwachting Scheveningen iets zonniger is, kun je ook overal heerlijk genieten van een hapje en/of drankje op één van de vele terrassen. Op deze manier kunnen we nog veel meer dingen opnoemen die te beleven zijn in het mooie Scheveningen, maar eigenlijk moet je zelf op onderzoek uitgaan en het gewoon zelf gaan ervaren.

Ligging

Zoals hierboven reeds beschreven is Scheveningen een onderdeel van Den Haag, ook wel s-Gravenhage genoemd. Den Haag ligt in het westen van Nederland in de provincie Zuid-Holland en grenst aan de Noordzee. Volgens velen aan van de mooiste kustplaatsen van Nederland. Door de ligging van Scheveningen kan het er soms erg koud zijn door de harde zeewind, maar ook is het ook prachtig tijdens de warme zomerzon. Kijk voor de actuele weersvoorspelling op onze home pagina.