Nieuws Scheveningen

Volvo Ocean Race Festival Scheveningen

Op donderdag 18 juni 2015 is het zover en komen de zeilboten een pitstop maken in Scheveningen tijdens de wereldberoemde Volvo Ocean Race. Op 20 juni 2015 vertrekken de zeilers weer uit de haven van Scheveningen om zich op te maken voor de allerlaatste etappe. Tijdens deze 3 daagse pitstop kunnen toeristen en inwoners van Scheveningen de boten bezichtigen en genieten van diverse artiesten die zullen optreden tijdens het Volvo Ocean Race Festival Den Haag. Artiesten als Anouk, Typhoon, DI-RECT, Racoon, Golden Earring, Miss Montreal, Gers Pardoel en Nielson zullen optreden en moeten mede zorgen voor een publiekstrekkend festival.

De aankomst in de haven van Scheveningen is spectaculair, maar qua tijd moeilijk in te schatten. De aankomsttijd van de zeilers wordt bepaalt door onder andere de windsnelheid en andere weersomstandigheden. In de volgorde van aankomst zullen de zeilboten ook weer de haven verlaten, maar voor alle toeschouwers zullen ze bij vertrek een extra rondje doen langs de kust. Na deze toegift zullen de zeilers koers zetten naar de eindstreep in het Zweedse Götenborg.

Tijdens het 3 daagse festival staan er diverse activiteiten op het programma. Niet alleen zullen bovengenoemde artiesten optreden in het Zuiderstrandtheater, maar staan er ook watersportactiviteiten op het programma. Er worden clinics aangeboden waar je een aantal watersporten kunt uitproberen. Voor kinderen zijn de meeste activiteiten gratis.

Volvo Ocean Race Festival Den Haag is voor alle 3 dagen voor iedereen gratis toegankelijk, behalve het bezoeken van de verschillende concerten. Een kaartje voor een avond concert in het Zuiderstrandtheater kost 25 euro en kan gekocht worden op de website van de organisatie.

Programma

18 juni 2015
12:00 – 00:00 Aankomst zeilboten, Volvo Ocean Race Experience, live muziek en entertainment
20:00 – 23:00 Diverse Nederlandse artiesten

19 juni 2015
09:00 – 01:00 Aankomst van de zeilboten, Volvo Ocean Race Experience, live muziek en entertainment
18:30 – 00:00 Concert met onder andere Golden Earring, Racoon en DI-RECT

20 juni 2015
09:00 – 00:00 Vertrek van de zeilboten, Volvo Ocean Race Experience
16:30 – 23:00 Afsluitconcert met onder andere Anouk, Typhoon, Gers Pardoel, Nielson en Miss Montreal

Voor meer informatie en kaarten over dit prachtig 3 daags festival verwijzen wij je graag door naar de website van de organisatie: www.volvooceanracefestivaldenhaag.com

 

Reacties uitgeschakeld voor Volvo Ocean Race Festival Scheveningen