tips

Zonnepanelen in Scheveningen?

Een zonnestroom-installatie zet zonlicht om in voor ons bruikbare, schone energie. Een installatie bestaat altijd uit een aantal vaste onderdelen. De zonnepanelen, de omvormer en het montagemateriaal waarmee alles wordt bevestigd en aan elkaar wordt gekoppeld. Hieronder leggen we uit hoe het werk en waarom wij u adviseren op zonnepanelen te kopen.

Het systeem

Zonnepanelen die op het dak worden geplaatst, vangen zonlicht op. Voor een zo optimaal mogelijke werking, worden de panelen zoveel mogelijk richting het zuiden en onder een hoek tussen de 20 60 graden geplaatst. Vanuit de panelen wordt de zonne-energie naar de omvormer geleid. De omvormer zet de zonne-energie om naar bruikbare energie. Deze gaat naar de meterkast en wordt van daaruit verspreid over uw huis. Een gemiddeld Nederlands huishouden gebruikt 3500 kWh stroom per jaar. Als u dit in zijn geheel wilt opwekken met zonnepanelen heeft u ongeveer 18 panelen nodig. De meeste bedrijven plaatsen zonnestroomsystemen vanaf 6 panelen. Afhankelijk van de ruimte op uw dak kunt u natuurlijk kiezen voor meer panelen.

Waarom zonnepanelen in Scheveningen?

  • U levert een positieve bijdrage aan het milieu. Investeren in zonne-energie is investeren in duurzaamheid. Met een zonne-installatie voor een gemiddeld huishouden vermijdt u ongeveer 2097 kilogram CO2-uitstoot per jaar. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 10.231 kilometer rijden in een middenklasse auto.
  • U bespaart op uw energierekening. Zonne-energie is voordelig voor uw portemonnee. Naar verwachting stijgt de energieprijs jaarlijks met minimaal 5% waardoor uw besparing door gebruik van zonne-energie elk jaar hoger wordt. Met een zonne-installatie legt u uw energieprijs voor de komende 30 jaar vast. U bent niet langer afhankelijk van de energiemaatschappijen die de energieprijzen bepalen.
  • U verbetert het energielabel van uw huis. Dit label verschaft potentiele kopers of huurders inzicht in het energieverbruik van uw woning. Zonnepanelen hebben een positieve invloed op het energielabel en verhogen daarmee de waarde van uw huis.
  • U kiest voor een alternatieve schone energiebron. De eindigheid van fossiele brandstoffen aardolie, gas en kolen dwingen ons om de energievoorziening op aarde anders in te richten. Door te kiezen voor zonne-energie helpt u hier zelf aan mee.

Daarnaast heeft Scheveningen gemiddeld gezien veel zonuren.  Genoeg redenen om zonnepanelen te kopen. Check altijd even de weersverwachtingen