fietsen aan zee
tips

Fietsen in Scheveningen? Ontdek de Noordzee met de fiets!

Denk je aan Scheveningen, dan denk je aan strand en zee. Het is misschien wel de bekendste badplaats aan de Noordzee in Nederland. Maar wist je dat Scheveningen ook een bestemming is in een van de leukste fietsvakanties van Nederland? Met de fietsvakantie Noordzee ontdek je de leukste dorpjes en stadjes aan de kust van Nederland. Van Delft tot aan Den Helder. Fiets zorgeloos door de duinen, langs het water en stop wanneer je wilt voor een drankje op het strand. Niets voor niets zijn fietsvakanties populair op dit moment in Nederland en dit is waarom:

Ontdek de badplaatsen

Waarom de fietsvakantie langs de Noordzee zo geliefd is, komt door de afwisseling. Van de iconische badplaatsen tot aan de fietstochten door de duinen. Tijdens de fietsvakantie bezoek je bijvoorbeeld: Scheveningen, Zandvoort, Noordwijk aan Zee en Wijk aan Zee. De badplaatsen zijn allemaal uniek en hebben hun eigen charmes. Zo heeft Wijk aan Zee een hele charmante uitstraling en is Scheveningen enorm gezellig. Wil je in een korte vakantie kennis maken met de bekendste badplaatsen aan de Noordzee? Dan is de fietsvakantie Langs de Noordzee de vakantie voor je!

Natuur en bezienswaardigheden

Naast de badplaatsen en de steden, fiets je ook door prachtige landschappen. Van duinen tot aan heides. Hierdoor heb je een leuke afwisseling tussen historische steden, badplaatsen en natuur. Ook leer je veel interessante feitjes leren. Wist je bijvoorbeeld dat Katwijk een oud vissersdorp is? Of wat weet je van de beroemde St.-Bavo-basiliek in Haarlem?

Zoals je leest is een fietsvakantie meer dan alleen maar fietsen. Hier en daar leer je ook nog eens over de geschiedenis van de steden en badplaatsen. Zo is een fietsvakantie niet alleen leuk, maar ook nog eens heel leerzaam!

Sfeervolle hotels en gratis bagagevervoer

Een groot voordeel van een fietsvakantie is dat alles voor je is geregeld. Zo zijn overnachtingen en fietsroutes al geregeld voor je. Je hoeft dus niet zelf hier achteraan. Zo slaap je in sfeervolle hotels die passen bij de vakantie. Hierdoor geniet je zorgeloos van het fietsen. Daarnaast bieden grote organisaties ook gratis bagagevervoer aan. 

Wil je meer weten over fietsvakanties en naar leuke bestemmingen voor fietsvakanties? Kijk dan eens bij Eigen-Wijze Reizen, een van de grootste aanbieders in fietsvakanties door heel Nederland en zelfs Europa.