Nieuws Scheveningen

Scheveningse haven wordt opgeknapt

Woensdag presenteerde Den Haag de basis plannen voor de haven van Scheveningen. In de komende jaren zal de haven van Scheveningen behoorlijk worden opgeknapt en zullen de de plannen verder worden uitgewerkt. De haven is volgens de gemeente toe aan renovatie en dit moet ook gaan zorgen voor werkgelegenheid. Over het aantal nieuwe banen doet de gemeente nog geen uitspraak. In 2006 vertrok een grote rederij uit Scheveningen wat er voor zorgde dat honderden mensen hun baan kwijtraakten. De afgelopen jaren groeit de werkloosheid in en om het haven gebied en daarom heeft de haven extra aandacht nodig aldus de gemeente. De visserij krijgt in de opgeknapte haven ook meer mogelijkheden. In totaal kost de volledige ontwikkeling van de Scheveningse haven 350 miljoen euro.

Watersport

Watersport was vroeger erg groot in Scheveningen en is bij een goede weersverwachting natuurlijk aantrekkelijk om te doen. In de afgelopen jaren heeft Den Haag hier niet tot nauwelijks in geïnvesteerd. Met de nieuwe plannen voor het havengebied zal ook de watersport worden meegenomen. In ieder geval zal de jachthaven worden uitgebreid en wordt er afgekeken bij andere grote havens in Nederland, zoals bijvoorbeeld Sneek. Scheveningen zal zich vooral gaan richten op zeilen. Wat de precieze plannen zijn op watersport gebied is nog niet duidelijk en dit moet nog verder uitgewerkt worden in de komende jaren.

Evenementen

Een graantje pikken van grote evenementen in andere plaatsen wil de gemeente ook graag. Boten en schepen die bijvoorbeeld naar Amsterdam gaan voor de Sail kunnen na afloop van het evenementen nog even doorkomen naar de haven van Scheveningen. Niet alleen zal er in andere havens van Nederland worden afgekeken qua watersport, maar ook wordt er gekeken naar evenementen. Als voorbeeld noemde de gemeente de Cowes Week, Sneekweek en Kielerwoche. Dit zijn allemaal evenementen waar het niet alleen gaat om topsport, maar ook om de recreatie eromheen. Grote evenementen zijn reclame voor de haven en daarom is het belangrijk dat deze steeds meer georganiseerd gaan worden. De grootste zeilrace van de wereld, de Volvo Ocean Race, heeft dit jaar al een tussenstop in Scheveningen en dit is voor de promotie ontzettend goed.

 

Reacties uitgeschakeld voor Scheveningse haven wordt opgeknapt