Nieuws Scheveningen

Onderhoud strand & boulevard Scheveningen

Het prachtige strand aan de Scheveningse kust is één keer in de zoveel tijd toe aan onderhoud. In het nieuwe jaar is rijkswaterstaat begonnen met het aanbrengen van vers zand op het strand langs de boulevard. Door de jaren heen verdwijnt er veel zand van het strand van Scheveningen. Dit komt door een uitstekend deel van de kust, hierdoor is de invloed van de zee, stroming en wind veel groter dan op andere plekken. Door dit uitstekend deel in de Scheveningse kust verdwijnt het zand erg snel en dit moet voor de zomer weer opgevuld worden met vers zand. Dit gebeurt niet alleen om de strand ervaring te verhogen voor de bezoekers, maar ook voor de veiligheid van Scheveningen zelf. In 2009 en 2010 werd er al een extra nieuwe dijk aangelegd onder de boulevard van Scheveningen om de kust te versterken.

Bezoeken tijdens onderhoud

Het bezoeken van het lang gestrekte strand & boulevard is tijdens het onderhoud nog steeds mogelijk. Rijkswaterstaat probeert de bezoekers van het strand zo min mogelijk te hinderen en heeft daarom door middel van hekken bepaalde plekken afgezet. De afgezette plekken zijn werkplekken die niet toegankelijk zijn voor recreanten, maar alleen voor werkers die het strand weer aanvullen totdat het weer op niveau is en Scheveningen weer volledig beschermt is. Er word dag en nacht gewerkt, 24 uur per dag en 7 dagen in week en het onderhoud zal zeker tot halverwege februari gaan duren volgens rijkswaterstaat.

Recreatie strand & zee

De weersverwachting voor de komende dagen in Scheveningen ziet er goed uit en dit betekent dat ondanks de kleine verhinderingen er toch genoten kan gaan worden van het prachtige Scheveningen. Alleen voor surfers is het even opletten, aangezien er hulp wordt geboden door een schip wat voor de kust ligt. Het werkschip helpt bij het plaatsen van het nieuwe zand en vanwege veiligheid is het verboden om dichtbij dit schip te komen.

Reacties uitgeschakeld voor Onderhoud strand & boulevard Scheveningen