Nieuws Scheveningen

Nieuwjaarsduik 2015

Nieuwjaardsduik 2015 Scheveningen – Donderdag 1 januari 2015 hebben 10 duizend mensen meegedaan aan de jaarlijkse Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Dit jaarlijks evenement is de grootste en meest bekende van Nederland. Niet alleen in Scheveningen wordt er jaarlijks in het koude water gedoken, maar ook in diverse andere plaatsen wordt door duizenden mensen het ijswater getrotseerd. Zandvoort is de oudste plaats waar elk jaar wordt gedoken en hier gingen 5 duizend mensen de zee in. In totaal waren er in heel Nederland meer dan 50 duizend deelnemers, dit waren er ongeveer 4 duizend meer dan op 1 januari 2014. Diverse organisaties noemden daarom ook de Nieuwjaarsduik 2015 een groot succes.

Weersverwachting

De weersverwachting van Scheveningen en heel Nederland zagen er goed uit, maar op de dag zelf bleek het toch kouder dan verwacht. Volgens velen zou het weer vrij zacht zijn en dit zou zorgen voor de warmste nieuwjaarsduik ooit, maar op de dag zelf bleek dit toch anders te zijn. Met een gevoelstemperatuur van één graad onder nul, een werkelijke temperatuur van 4 graden en het koude zeewater van maar 7 graden was het akelig koud voor alle deelnemers en bezoekers van de nieuwjaarsdag 2015 in Scheveningen. De warmste nieuwjaarsduik was in 2013 met 12 graden boven nul en de koudste met min 6 graden was in 1997. In 2007 werd de jaarlijkse duik afgelast in Scheveningen door slecht weer en ijskoude harde wind.

Opvallend

Dit jaar was het erg opvallend dat de alle 10.000 deelnemers in Scheveningen tegelijk na het startsignaal het water in renden. In voorgaande jaren werd er vaak vals gespeeld door diverse deelnemers en werd er al in het water gedoken voor het startschot aan. Het maximum aantal deelnemers van 10.000 wist zich dit jaar allemaal te gedragen en gingen om klokslag 12:00 uur het water in. Volgens de organisatie was dit een mooi cadeau om zo het 50ste jaar van de nieuwjaarsduik in Scheveningen te vieren en ook alle bezoekers hebben zich kostelijk vermaakt bij de nieuwjaarsduik 2015.

 

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwjaarsduik 2015