Nieuws Scheveningen

Pier Scheveningen deels heropend

Wethouder Joris Wijsmuller en de eigenaren van de Scheveningse pier hebben zaterdagochtend voor het eerst de poorten van de deels gerenoveerde pier heropend. Vanaf vandaag is het weer mogelijk om een bezoek te brengen aan deze prachtige attractie van Scheveningen.

Gedeeltelijk heropend

De pier is nog niet volledig heropend, want aan het benedendek wordt nog hard gewerkt en is voor publiek nog gesloten. Uitwaaien op het bovendek is vanaf zaterdagochtend weer mogelijk. Ook het pannenkoeken restaurant en de bungy jump zijn weer toegankelijk. Volgens een woordvoerster van de pier stonden er vanmorgen ongeveer tweehonderd mensen voor de poort te wachten, die tegelijk de pier opgingen. Van de brandweer mogen de komende tijd niet meer dan achthonderd bezoekers tegelijk de pier betreden, zolang de renovatie nog niet volledig is afgerond. Medio augustus is het benedendek ook weer voor publiek geopend en zal de maximale toelating van bezoekers worden opgeschroefd.

Het reuzenrad, de kiosken, tentoonstellingen en ander evenementen zullen niet lang meer op zich laten wachten. Binnen korte tijd zal het bovenste wandeldek worden aangevuld met diverse kleine horecazaken. Kunst en ander cultuurevenementen zullen de komende tijd georganiseerd worden om de pier nog wat extra aandacht te geven. Het 42 meter hoge reuzenrad zal in de nabije toekomst geplaatst worden op het schateiland. In de gondels van het reuzenrad kan gedineerd worden terwijl je geniet van het prachtige uitzicht over Scheveningen. Een bijzondere attractie die pier van Scheveningen nog mooier zal gaan maken.

De weersverwachting Scheveningen is prachtig voor de komenden dagen. Het is dan ook zeker de moeite waard om één dezer dagen naar de pier van Scheveningen te gaan om een heerlijke wandeling te maken over het houten bovendek en een pannenkoek te eten bij het gezellige pannenkoeken restaurant en als je durft natuurlijk een sprong te maken in het diepe bij de bungy jump.

Reacties uitgeschakeld voor Pier Scheveningen deels heropend