Nieuws Scheveningen

Ontwikkelingen Pier Scheveningen

Ontwikkelingen Pier Scheveningen

Heel erg hard zijn de aannemers op dit moment bezig met de renovatie van de oude Pier in Scheveningen. Deze zomer moet de pier weer voor publiek geopend worden. Volgens de nieuwe eigenaren zal er in totaal 5 jaar gebouwd worden aan de pier en zullen alle plannen worden afgerond binnen dit tijdsbestek.  Fase één van de renovatie bestaat uit het herstellen van het achterstallig onderhoud en het weer toegankelijk maken voor bezoekers. De pier moet weer voor iedereen toegankelijk worden en hierbij staat veiligheid voorop. Iedereen heeft er baat bij dat de pier zo snel mogelijk weer geopend wordt. Het maakt niet uit of de weersverwachting in Scheveningen zonnig of regenachtig is, de pier moet bij elk weer type leuk worden om te bezoeken. In de toekomst zullen er tal van evenementen georganiseerd worden om de bezoekers aantallen te doen stijgen. Op deze manier proberen de uitbaters van de pier het concept winstgevend te maken.

Reuzenrad

Naast leuke winkels, gezellige restaurantjes en betaalbare cafeetjes krijgt de pier ook een reuzenrad. Deze 42 meter hoge attractie zal de aandacht trekken van veel mensen en moet uitnodigend zijn om de pier te bezoeken. Niet alleen moet het reuzenrad een publiekstrekker worden, maar ook moet het in het de toekomst mogelijk zijn om in één van de gondels een hapje te kunnen eten.

Bungeejumpen

In het verleden kon je vanaf 6o meter hoogte bungeejumpen boven de Noordzee. De vroegere bungeejump ondernemer gaat zijn oude onderneming waarschijnlijk nieuw leven in blazen en heeft een akkoord bereikt met de projectontwikkelaars van de Scheveningse pier. Met een heerlijke zomerse zon kun je straks weer vanaf 60 meter hoogte naar beneden springen en al bungelend van de Noordzee genieten.

Kunst, Cultuur & Events

De projectontwikkelaars gaan zich focussen op de programmering. Hierbij komen kunst, cultuur en andere type events aan bod. De agenda van de pier zal goed gevuld worden met bijvoorbeeld concerten, festivals en kunstevenementen. In vergelijking met de vorige eigenaar van de pier wordt de focus nu echt gelegd op de programmering. De pier moet voor bezoekers en bewoners van Scheveningen toegankelijk worden en blijven. Met diversietijd in de evenementen en betaalbare prijzen bij de eetgelegenheden moet het imago van de pier stijgen.

Weersverwachtingen

Waarschijnlijk wordt de pier in de zomer periode het leukst om te bezoeken. Dit betekent natuurlijk niet dat je in de koudere maanden thuis hoeft te blijven. Ook in deze periodes moet de pier aantrekkelijk worden voor iedereen. Volg de weersverwachting op onze home pagina.

Reacties uitgeschakeld voor Ontwikkelingen Pier Scheveningen