tips

Met de klas op pad naar Scheveningen

Wil je graag een uitje regelen met de klas? Dan ben je vast op zoek naar een leuke bestemming hiervoor. Hiervoor zijn er heel wat mogelijkheden te vernoemen, maar een van de mogelijkheden die we hierbij willen aanhalen, is een uitstapje naar Scheveningen. Hier valt heel wat te beleven. Lees hieronder daarover meer.

Enkele mogelijkheden van uitstapjes met de klas naar Scheveningen

  • Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om de “sky view” te zien op de pier. Ideaal om de stad eens te kunnen bezien vanaf een bepaalde hoogte. Heel ontspannend ook voor de kinderen. Een unieke ervaring!
  • Voor cultuur en show kun je ook terecht in Scheveningen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het AFAS Circustheater. Ook dit is een activiteit dat veel kinderen nieuwsgierig zal maken. Een musical vereist echter wel wat meer budget.
  • Wil je jouw leerlingen echt iets meer bijbrengen over cultuur en historie? Dan kan je bijvoorbeeld terecht in het Mauritshuis (het Koninklijk Kabinet van Schilderijen). Kinderen zullen hier hun ogen uitkijken. Een leuk dagje weg dat nog leerzaam is ook!
  • Ook voor verschillende musea kan je hier terecht. Afhankelijk van wat je eigen persoonlijke interesses zijn en wat die zijn van je leerlingen uiteraard. Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn het Haags Historisch Museum.
  • Duik je in de zomermaanden liever de natuur in? Dan kan je bijvoorbeeld het Landgoed Clingendael bezoeken met je klas. De Japanese Garden blijkt ook prachtig te zijn, maar misschien minder geschikt voor jonge leerlingen. Hou je meer van dieren? Dan kan je er ook voor kiezen om met de klas een bezoekje te brengen aan Sea Life.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden van wat je zou kunnen doen samen met de klas in Scheveningen. Er zijn veel meer opties. Zo zou je ook ‘gewoon’ naar het strand kunnen gaan. Hier zijn ook verschillende sportieve activiteiten mogelijk. Voor ieder wat wils dus!

Laatste tips bij de organisatie van een evenement naar Scheveningen met de klas

Welke activiteit je ook wenst te organiseren met de klas naar Scheveningen, een goede tip is om niet te vergeten goed vervoer te regelen. Hiervoor kan je het best terecht bij een busbedrijf of een touringcarbedrijf. Zij hebben jarenlange ervaring in groeps- en leerlingenvervoer waarop je kunt rekenen. Zij weten dus goed hoe je dit moet aanpakken. Heb je nog verdere vragen, dan kan je hiervoor bij hen terecht. Ook zullen zij nog ideeën kunnen aanbrengen voor extra uitstapjes in Scheveningen. Veel plezier!