tips

Voordelige activiteiten in en rondom Scheveningen

Kom je een of meerdere dagen aan zee bij Scheveningen? Scheveningen is de perfecte plek voor ontspanning én activiteiten. Vooral wanneer je meerdere dagen zee bent en in een hotel in Scheveningen slaapt is het aan te raden om een van de vele activiteiten te ondernemen. Scheveningen is namelijk een dorp dat in het teken staat van outdoor sport: je kunt er surfen, kitesurfen, vliegeren, wandelen en nog veel meer. Check voordat je op stap gaat natuurlijk altijd wat de weersverwachting van Scheveningen gaat worden. In dit artikel lees je een aantal handige tips voor voordelige activiteiten in en rondom Scheveningen.

Surfen in Scheveningen

Scheveningen wordt ook wel het surfmekka van Nederland genoemd. Dat is niet zo vreemd: de golven zijn er goed, het weer aan zee is over het algemeen beter dan in het binnenland en er hangt een heerlijke surfvibe. Daarom is het de perfecte plek om eens een surfles te nemen! Er zijn verschillende surfscholen waar je terecht kunt. Bij Hart Beach Quicksilver surfschool kun je leren surfen op verschillende niveaus. Er is een shop aanwezig waar je de nodige gear kunt scoren. De school en de winkel bestaan al meer dan 40 jaar waardoor je zeker weet dat je hier aan het juiste adres bent wanneer je de kneepjes van het vak wilt leren. Ook kun je terecht bij Alohasurf, een surfschool die reeds sinds 2002 bestaat. Bij Alohasurf kun je overigens ook een lekker hapje eten, een drankje drinken en genieten van een prachtige zonsondergang.

Diverse watersporten in Scheveningen

Natuurlijk kun je in Scheveningen nog veel meer toffe watersporten uitoefenen. Via Booking.com scoor je bijvoorbeeld regelmatig goede deals voor Scheveningen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pittige kitesurfles in het water? Of ga mee met een speedboot en versla de ruige golven van de Noordzee! Ook kun je een flyboard huren, een SUP huren of een kano huren om op die manier de waterkant van Scheveningen te ontdekken. Omdat Scheveningen zo dichtbij Den Haag ligt is een rondvaartboot in de binnenstad ook zeker een aanrader. Je neemt de tram richting het centrum van Den Haag en boekt daar een tour met een van de vele aanbieders. In Den Haag kun je ook leren duiken bij Dutch Scuba Divers, waarna je je kunsten in de zee kunt gaan uitoefenen.

GlowGolf in Scheveningen

Ben je klaar met al die buitenactiviteiten of is de weersvoorspelling voor Scheveningen een keer wat minder mooi? Gelukkig kun je dan nog steeds heel veel activiteiten ondernemen. Een van de leukste activiteiten van Scheveningen is zonder twijfel GlowGolf aan de promenade van het strand. Hier vind je maar liefst 18 glow in the dark/blacklight holes die allemaal indoor zijn. De golfbaan is opgezet in een zeerovers- en zeemeerminnenthema waarbij de wanden, de details, het balletje en je golfstick licht geven in het donker. Het grote voordeel van GlowGolf is dat je dit met het hele gezin kunt doen: er is geen leeftijdsgrens aan verbonden. Bij het GlowGolf hoort overigens ook een groot Spiegelpaleis met het grootste spiegeldoolhof van heel Nederland. Verdwaal tussen honderden spiegels en vind de weg naar buiten, als dat je lukt…

Bezoek Sea Life in Scheveningen

Ook staat Scheveningen bekend om een andere bezienswaardigheid, namelijk de onderwaterwereld in Sea Life. Hier vind je meer dan 4000 dieren in ruim 45 aquaria. Ontmoet er otters, zeepaardjes, vissen, haaien en nog veel meer! Er is een heus Noordzee-aquarium aanwezig waar je kunt bekijken welke dieren er in de Noordzee leven. Ook vind je er een zogeheten Voelpoel waar je onder begeleiding van een medewerker van Sea Life diverse dieren en vissen mag aanraken en voelen. Daarnaast is er een grote kwallenruimte aanwezig met kleurrijke baby- en volwassen kwallen. In Amazonia ontmoet je piranha’s, kaaimannen en Pacu’s. Kortom: er is genoeg te beleven voor een hele middag plezier. Tip: scoor je tickets voor Sea Life online. Er is regelmatig een voordelige actie via Booking.com te koop. Ook via de eigen website van Sea Life vind je voordelige tickets voor volwassenen en kinderen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke activiteiten te ondernemen in of rondom Scheveningen. Huur bijvoorbeeld een fiets en ontdek al fietsend de duinen van Scheveningen en omgeving. Of kom gewoon lekker wandelen op het strand en drink een drankje bij een van de vele strandtenten. Wat je ook komt doen in Scheveningen; genieten staat altijd voorop.