tips

Profiteer van de gratis zon in Scheveningen

Steeds meer huishoudens laten zonnepanelen op het dak leggen. Niet vreemd, want zonnepanelen worden steeds goedkoper en hebben een uitstekende terugverdientijd. Met deze PV-panelen (zoals ze ook wel genoemd worden) haal je gratis stroom in huis dankzij de zon. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Goedkoop zelf stroom opwekken in plaats van afnemen bij de energieleverancier
  • Hoog rendement met een prima terugverdientijd
  • Je bent een stuk minder afhankelijk van energieleveranciers en eventueel stijgende prijzen
  • Een sterke waardevermeerdering van de woning (Energielabel)
  • Je draagt iets bij aan een duurzamere wereld

Dat klinkt allemaal goed.Maar hoe kan ik hier concreet mee aan de slag? Hieronder vind je een handig stappenplan dat je helpt bij het laten plaatsen van zonnepanelen in Den haag en Scheveningen.

In 5 stappen zonnepanelen op je dak

  1. Bekijk eerst of panelen geschikt zijn voor jouw dak. Het is van belang dat er genoeg ruimte is en dat de panelen gericht zijn op het zuiden.
  2. Bekijk het huidige energieverbruik en bepaal hoeveel panelen nodig zijn om voldoende stroom op te wekken
  3. Bepaal voor uzelf wanneer je de panelen uiterlijk geplaatst wil hebben
  4. Vraag 2 of meer offertes op van zonnepanelen-installateurs uit de buurt. Vraag eventueel na bij vrienden, buren of familie voor referenties
  5. Kies voor een erkende installateur en kijk niet alleen naar de laagste prijs. Kijk goed naar garanties en certificaten.

Wat zijn de kosten?

Je wil natuurlijk weten wat de investering is van zonnepanelen. Dat verschilt natuurlijk sterk per type huishouden. Ben je met 4 personen? Dan verbruik je zo’n 4.600 kWh stroom. Hiervoor zijn zo’n 22 panelen nodig. De totale kosten liggen voor deze installatie op €10.200. De jaarlijkse besparing ligt op ruim €1.000. Binnen 10 jaar heb je deze investering weer terug. Een klein huishouden met 2 personen? Dan volstaan zo’n 16 panelen. De kosten hiervan bedragen €7.500 en besparen ongeveer €800 per jaar. Zie ook prijs en opbrengst van Milieucentraal.

Ontdek meer informatie op zonnepanelenrevolutie.nl

Meer weten over zonnepanelen op je dak in Den Haag? Weten welke soorten panelen er zijn, en welke leveranciers in de regio jou hiermee kunnen helpen? Via de website zonnepanelenrevolutie.nl vind je bruikbare informatie over PV-panelen op je dak. Je kunt hier eenvoudig jouw gegevens en wensen achterlaten waarna je een offerte op maat ontvangt. Vanzelfsprekend is dit 100% vrijblijvend en ben je nergens toe verplicht.