tips

5x wat te doen in Scheveningen

Een dagje of weekendje naar het strand? Dan wordt er vaak gekozen voor Scheveningen dat bekend staat om de gezellige boulevard en natuurlijk de bekende pier. De stad kent veel historische gebouwen, leuke winkeltjes en talloze gezellige terrasjes. Maar wat te doen tijdens je verblijf in Scheveningen? Wij hebben vijf leuke dingen om te doen voor je op een rijtje gezet!

1. Genieten van het strand

Het prachtige en gezellige strand van Scheveningen is vaak dé reden voor een bezoekje aan Scheveningen. Wandelen, zonnen of zwemmen op het strand is natuurlijk erg leuk. Maar wat dacht je van genieten van een ontbijt, lunch, high wine of diner bij een gezellige strandtent in Scheveningen? Geniet van het strand op een leuk terrasje!

2. Surfen

Hou je van sportief bezig zijn? Dan is Scheveningen een ideale plek om te gaan surfen. Ook voor mensen die nog nooit eerder gesurft hebben is het erg leuk om op de Nederlandse golven te proberen surfen. Er zijn verschillende tenten aan het strand waar je surflessen kunt nemen.

3. Bungeejumpen

Misschien niet het eerste waaraan je dacht bij een bezoekje aan Scheveningen, echter is het tegenwoordig mogelijk om van de Pier af te bungeejumpen. Maak een sprong in het diepe vanaf 60 meter, aanrader voor de waaghalzen onder ons!

4. Flaneren op de boulevard

De gezellig boulevard van Scheveningen is altijd druk. Regelmatig zorgen muzikanten voor muziek, waar alle voorbijgangers van genieten. Je krijgt direct het vakantiegevoel wanneer je op de boulevard van Scheveningen loopt. Heerlijk even rondwandelen en winkelen is dan ook erg leuk. Op de boulevard stikt het ook van de eettentjes waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren.

5. Musea bezoeken

Is het slechter weer in Scheveningen? Dan kan je ervoor kiezen om een museum te zoeken. SeaLife is het meest bekende museum van Scheveningen. Bij een bezoek duik je in de verrassende onderwaterwereld en ontdek je allerlei diersoorten.

Check de weersverwachting van Scheveningen

Ga je een dagje of weekendje naar Scheveningen? Dan is het enorm verstandig om goed de weersverwachting van Scheveningen te volgen. Bij slecht weer is er nog genoeg te doen in de stad, maar het strand en de boulevard zijn dan wel een stuk minder leuk. Het beste kan je Scheveningen bezoeken bij mooi weer. Aanraders bij slecht weer zijn: Muzee, Holland Casino, Bowlen of Escape Room.